Eredeti neve: Luigi di Agostino
Születési dátum: 1967. december 17.
Születési hely: Salerno (Olaszország)
Weblap: www.gigidagostino.com

1967. december 17-én született, Olaszországban. Rengetegen őt tekintik a Mediterrán Progresszív zenei stílus egyik atyjának. Élete első szakaszában kőművesként dolgozott. Már a '80-as években elkezdte DJ-i pályafutását.

A '90-es évek elején 100%-osan a DJ-i karrierjére összpontosított. 1994-ben megjelent első saját albuma, "A Journey Into Space" címmel. Később, 1996-ban kollaborált Mauro Picotto-val, és közösen elkészítették többek között az "Angel's Symphony" című számot. Mauro Picotto és Gigi D'Agostino pár évig parnerekként dolgoztak, de utána úgy döntöttek hogy a saját útjukat járják.

1997-től 1999-ig kiadott pár lemezt, pl.: "Gin Lemon", "Your Love (Elisir)", "Another Way", "Bla Bla Bla", "La Passion", "The Riddle" és "L'Amour Toujours"! A "L'Amour Toujours", "Bla Bla Bla", "The Riddle", "La Passion" még manapság is elhangzik néhány magyarországi rádióadón, ezekkel lett igazán sikeres Gigi Magyarországon.

2000-ben kiadta a "Tecno Fes Vol. 1" és a "Tecno Fes Vol. 2" című EP-ket, amelyek elég népszerűek lettek. Az "Un Giorno Credi" egy rengeteget játszott szám volt az Olasz klubokban. Az emberek azt gondolták, hogy egy single közeleg, de ez nem így lett (bár az "Un Giorno Credi" megjelent a "L'Amour Toujours E.P."-n (2001) és a "Tecno Fes Vol. 2"-n is).

2001-ben: Il Grande Viaggio E.P, Tanzen E.P, kollaborált Albertino-val és elkészítették közösen a "Super" című kislemezt. Valamivel később Gigi egy Magic Box szám remixébe fogott, és még ebben az évben "Reanimator feat. Vanilla Ice - Ice Ice Baby" c. szám feldolgozását is véghez vitte.

2002-ben Gigi D'Agostino megbetegedett. Elrejtőzött a sérve miatt, és megszakította a "Musikakeparla Tour" live-sorozatot. Csak két remixet készített ebben az évben, Shakira és AGO számokból.

2003-ban radio DJ volt a RIN-nél (Radio Italia Network) egy saját műsorával, "Il Programmino di Gigi D'Agostino" címmel. Később kiadott egy dupla CD-s compilation-t ezzel a címmel. 2003 volt az az év, amikor kiadta az első "Live At Altromondo" CD-t is. A L'Altromondo Studios Gigi kedvenc disco klubja. A második "Live At Altromondo" hamarosan következett, 2004-ben.

2004-ben megérkezett Gigi új single lemeze, a "Silence", egy animációs videóklippel ahol Gigi D'Agostino egy cowboy :). Gigi D'Agostino újra elkezdett kollaborálni különböző előadókkal: Molella-val és Datura-val is. Molella-val elkészített 2 single CD-t ("Con Il Nastro Rosa" és "Soleado") és Datura-val is volt egy közös projectjük, a méltán népszerű "Summer of Energy". Még ebben az évben Gigi D'Agostino elkezdett dolgozni két másik előadóval is. A nevük: Luca Noise és DJ Pandolfi. Együtt jópár projectet létrehoztak, mint például a La Tana Del Suono és Officina Emotiva. Legelőször La Tana Del Suono fedőnevű számokból a "Live At Altromondo Part II" című compilation-ön hallhattunk. A La Tana Del Suono stílus mély és lassú, amíg az Officina Emotiva-tól főleg feldolgozásokat hallhattunk.

2005 szintén nem volt egy csendes év. Összesen 17 lemezt adott ki Gigi D'Ag, köztük rengeteg single-t, compilation-t és még sok mást, elkezdett "Laboratorio" compilation sorozatán munkálkodni (2004-ben a Laboratorio 1 már meg is jelent), decemberben pedig kiadta az új albumát, a "L'Amour Toujours II."-t.

2006 viszont egy aránylag csendes év volt: év elején megjelent az Uomo Suono - Tarantella Dell' Orso c. EP - két új számmal, majd tavasszal napvilágot látott végre a hosszú ideje várt dupla cd-s válogatáslemez, "Some Experiments" címmel. Ebben az évben jelent meg Luca Noise "Siento" című single-je is. Gigi rengeteg liveon vett részt ebben az évben, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy 2006 nem tartozott a legtermékenyebb évei közé.

2007-ben szintén hosszú csúszások és halasztgatások (ami egyébkéntmár teljesen megszokott dolognak számít...) után április 27.-én megjelent Gigi újabb 2 CD-s válogatáslemeze, "Lento Violento e Altre Stories" néven. A lemez nagy áttörést hozott Gigi eddigi pályafutásában, a lemezen először bontakozik ki teljes fényében a lento violento "stílusirányzat", lassú és 'erőszakos' számokkal. Több mint 200.000 előre megrendelt CD-lemez jellemzi. Alighogy a lemez megjelent, máris egy új compilation van tervben, mely immár a 2006-ban, a "Some Experiments" -en bevezetett Lento Violento Man fedőnévvel kerül kiadásra "La Musica Che Pesta" címmel. Szóval szokás szerint ismét egy dupla lemezes válogatásnak lehetünk boldog tulajdonosai a mester jóvoltából hamarosan... :)

Most Gigi D'Agostino ott van mindenhol - rengeteg fedőnévvel és különböző projectekkel, mint pl az Orchestra Maldestra, Dottor Dag, Uomo Suono, Officina Emotiva, La Tana Del Suono, Dance 'N' Roll, Il Folklorista, Magna Romagna, Love Transistor, Lento Violento Man ( mostanában ez a project kapja a legnagyobb hangsúlyt ) stb... szóval ha bárhol valamelyik nevet látod, biztos lehetsz benne hogy Gigi D'Ag aki mögötte áll!! ;)